Akadeemik Obruchevi unenägu (2008)

Filmi intro. Autor: Sveta Bogomolova.

Tehnilised andmed
Pikkus: varieeruv
Formaat: PAL DVD
Heli: stereo

Sisukokkuvõte

„Akadeemik Obruchevi unenägu” on sürrealistlik eksperiment, kus puuduvad algus, lõpp ja läbiv teema. Kõik seosed ja isegi sündmuste järjekorra peab kujundama vaataja ise. Korduvate tegelastena näeme flegmaatilist eesti luuletajat (Auli Auväärt) ja malai pankurit, kes kaotab oma vasaku jala (Toom Õunapuu).


Warning: Use of undefined constant kirjeldus - assumed 'kirjeldus' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data01/virt68474/domeenid/www.kinoonud.planet.ee/htdocs/filmid.php on line 77

Malai pankuri Lü-Mingi õnn pöördub, kui ta külastab Tartut. Siin kaotab ta oma vasaku jala. See tuleb otsast ja põgeneb. Alguse saab kannatusterada, kus rinda tuleb pista Saatuse endaga. Asja teeb segasemaks veel kahtlus, et Lü-Ming polegi pankur vaid üks tegelane ühes luuletuses. Sealjuures pole seda luuletust näinud keegi teine peale akadeemik Obruchevi. Obruchev omakorda on aga Lü-Mingi lemmikautor.

"Akadeemik Obruchevi unenäos" puudub lineaarne jutustus. Nii et see, mis justkui kohe järgneb, võis tegelikult toimuda juba enne. Ja vastupidi. Kokku annab see lõbusa kompoti argisituatsioonidest, unistustest ja pöörasest pealehakkamisest.

„Unenäo” motiivid on võetud Andres Ehini luuletusest „Dr. Lü-Ming ja Saatus”.

Filmis mängivad peaosi Auli Auväärt ja Toom Õunapuu. Filmi lavastasid Martin Liira, Urmas Nimetu ja Richard Meitern. Kaasa teeb kogu Tartu tudengifilmi paremik, näiteks Jaan J Klaus, Martin Oja, Hendrik Proosa ja Sveta Bogomolova.

Osades

Eesti luuletaja – Auli Auväärt
Malai pankur – Toom Õunapuu
Turistid – Leene Korp ja Vallo Toomla
Reporter – Eve Tisler
Usaldusväärne poeetiline allikas - Andres Ehin

Meeskond

Lavastajad – Martin Liira ja Urmas Nimetu
Operaator – Richard Meitern
3D-animatsioon – Hendrik Proosa
Sõnade animatsioon – Rainer Küngas
Lõpukirjade kujundus – Martin Oja
Kunstnikud – Sveta Bogomolova, Mari Nuga, Tea jänes
Muusika – Martin Kikas

Auhinnad

Parim film, Kuldsebra filmikonkuss (Tartu, 2007)

Filmi treiler

Pildid

DVD

Sellelt interaktiivselt DVDlt leiad „Akadeemik Obruchevi uneäod” kärpimata ja ühendamata kujul. Kasuta oma fantaasiat ja pane ise kokku film! Hind: 1 eur.