Üleskutse: saatke lugusid oma sekeldustest elektroonikaga!

Ahoi, sÔbrad!

Hakkame tegema uut filmi, mis sedapuhku peaks olema actionfilm rohke pĂŒssipaugutamise ja plahvatustega. Ehkki vormilt meelelahutuslik, tahame selle filmiga juhtida tĂ€helepanu sellele, kuivĂ”rd palju ĂŒmbritsevad ja mÀÀravad meie igapĂ€evaelu kĂ”ikvĂ”imalikud protsessorid ja kiibid.

Sellega seoses on meil Teile ka vĂ€ike palve vĂ”i ĂŒleskutse. Nimelt ootame teie tĂ€helepanekuid, mis vĂ”iksid aidata meil stsenaariumi paremaks kirjutada.

TÀpsemalt siis huvitavad meid teie kogemused sellest, kuidas mingi automaat-seade on muutnud teie elu keerulisemaks, kui see oleks olnud ilma selle autmaatseadmeta. Samuti vÔib mÀrku anda nendest seadmetest, kuhu on elektroonika sisse ehitatud, ilma et selle vajadus oleks tavamÔistusega seletatav.

Toon mĂ”ned nĂ€ited enda elust. Ühe elektrikatkestuse jĂ€rel jooksis köögis kokku uhiuue ahju protsessor, nii et sellega ei saanud mitu pĂ€eva keeksi kĂŒpsetada. Teinekord jĂ€lle olen pidanud Ă”ues uste taga kĂŒlmetada, ehkki mul on omast arust kĂ€es olnud „vĂ”ti” – elektrooniline kiip. Lihtsalt on juhtunud, et uste avamis-elektroonika on otsustanud ust iga hinna eest kinni hoida ja mitte kedagi sisse-vĂ€lja lasta.

Pisut dramaatilisema nÀitena tuli mul hiljuti traumapunkti toimetada inimene, kes pÔletas avalikus WCs oma kÀed. Seal oli automaatsegisti, mis mingil pÔhjusel otsustas sel hommikul, et rohkem vett ei sega, vaid purskab igale soovijale keevat vett peale.

Sellistest juhtumitest ja tÀhelepanekutest me olemegi huvitatud. Pikalt ja viisakalt seletada pole vaja, vÔibolla piisab ka mÀrksÔnadest. VÔite kirjutada ka muudel seonduvatel teemadel. NÀiteks sellest, kuidas mÔni masin on teile midagi erakordselt ilusat öelnud.

Saatke e-mail: ulmefilm@gmail.com
VÔi otsige Facebookist vÀlja diskussioon "Machine uprise / Masinate sÔda" ja postitage sinna.
VÔite ka helistada vÔi sÔnumineerida: 52 44 705

PS. Meili peale vĂ”ite endast teada anda ka siis, kui teil stsenaariumi kohta midagi öelda pole, aga tahaksite niisama filmis kaasa lĂŒĂŒa.

Esialgne stsenaarium praegu valmis, aga seda annab veel tublisti parandada. Filmimiseks peaks minema kevadel ja suvel ja valmis peaks film saama sĂŒgiseks. Tegemist on minu lĂ”putööga Balti Filmi- ja Meediakoolis.

Ette tÀnades,
Urmas Nimetu

LÔppes stsenaristikalaager 05.08.2013
Alustab Kinoonude stsenaariumiklubi 20.12.2012
"Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne" esilinastub 31. augustil Tartus 13.08.2012
Tartus taas video- ja filmiring 23.01.2012
"BĂ€ndid purki" DVDd 10.11.2001 kell 18 GenKlubis 06.11.2011
PÔnevuskomöödia vÔtted tehtud 02.10.2011
BĂ€ndid purki 10.04.2011
Kinoonud uues stereofilmi projektis 11.03.2011
BÀndid purki projekti tutvustuspÀev 10.04.2011
Üleskutse: saatke lugusid oma sekeldustest elektroonikaga! 18.01.2011
Kinoonude koduleht uueneb 13.11.2010

Viimased uudised

Alustab Kinoonude stsenaariumiklubi

2013 jaanuaris hakkab Tartus koos kÀima Kinoonude stsenaariumiklubi.

Kl...

"Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne" esilinastub 31. augustil Tartus

Kinoonude viimane film "Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne" esilinastub Eesti Rahv...

Tartus taas video- ja filmiring

Kinoonude filmiring on noortele vanuses 16-26, kes tahavad ise filme vÔi videoi...

Viimased uudised blogis

Üleskutse kőigi maade Kinoonudele

90-second film competition at Encounters

Luna Fest