PÔnevuskomöödia vÔtted tehtud

Augustis said Kinoonud Tallinnas purki oma uue mÀngufilmi "Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne".



Tegemist on pĂ”nevuskomöödiaga, mis juhib tĂ€helepanu ĂŒhiskonna ohtlikule sĂ”ltuvusele elektroonikast. Katastroofi-filme parodeeriva filmi tegevus toimub pĂ€eval, mil elektroonikaseadmed lakkavad tegemast seda, milleks nad on loodud - inimeste teenimisest. Selle asemel pĂŒĂŒavad seadmed enda vĂ”imu kehtestada, ja nii saab alguse pöörane konfliktide ja tagaajamiste rida.

Film vÔtab snitti vanakooli pÔnevus- ja Ôudusfilmidelt. Nii pole selles kasutatud kordagi rohelise-ekraani-tehnikat (green screeni), samuti pole ka ohtlikes trikkides kasutatud kaskadööre, vaid nÀitlejad teevad kÔik trikid ise lÀbi. Ulmelised tegelased (elektroonilised masinad) on aga animeeritud erinevates nukufilmi tehnikates.

Filmi inimpeaosades mÀngivad Tarmo Tagamets (VÔru Linnateater), Martin KÔiv (Tartu Vanemuine), Enor NiinemÀgi ja Veikko TÀÀr. Lavastaja Urmas Nimetu, produtsent-kunstnikud Richard Meitern ja Ragnar Kekkonen, peaoperaator Toms Skele (LÀti), animatsioonide lavastaja Erik Alunurm, muud eriefektid Hendrik Proosa.



Filmi suured toetajad on Veski Mati (Balti Veski AS), Baltix (Worldline OÜ), Rimi Eesti Food AS, A. Le Coq, Husqvarna ja Andres Maimik.

Lisaks neile tulid projektiga mĂŒrinal kaasa A La kostĂŒĂŒm, Baltman, Catapult Films, Electrolux, Estrella, Eve Tartese hambaravi, Gustav Adolfi gĂŒmnaasium, Hansab, Info-Auto, Kaitseliit, kohvikud Boheem ja Mauruse pubi, Norde Centrum, Moonary, Olde Hansa, PĂ”hja-Eesti Regionaalhaigla, PĂ€ikesekohv, Reaalkool, Riveta vĂ”itlusklubi, Tallinna Kaubamaja, Tallinna linn, Tallmac, Tamrex, Ühisteenused, United Motors, VÀÀna ratsakeskus, Werol (Olivia Ă”lid) ja paljud teised ning veel rohkemad kolmandad.



Filmimeeskonna pĂ”hituumiku moodustavad Balti Filmi- ja Meediakooli, Kunstiakadeemia, Teatri- ja Muusikaakadeemia, Tallina Pedagoogilisest Seminarist, Tartu kunstikoolide ning Tartu ĂŒlikooli tudengid.

"Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne" on Kinoonude jaoks esimene tĂ”sisema actioniga film ja esimene, mis nii suures osas ĂŒles vĂ”etud Tallinnas. Seejuures Tallinna kesklinnas (Vabaduse vĂ€ljakul, vanalinnas ja Norde Centrumis) tuli luua situatsioon, kus liiklus on vĂ€lja surnud.

Filmi algse idee pakkus vĂ€lja Tarmo Teekivi juba kaks aastat tagasi. Ideest vĂ”teteni kulus ĂŒle pooleteise aasta. Montaazi, arvutiefektide ja helimontaazi jĂ€rel loodame filmi valmis saada tuleva aasta alguses.

Suured-suured tÀnud kÔigile osalejatele, toetajatele, kaasaelajatele ja -mÔtlejatele!


Fotod: Kadi Kerner

LÔppes stsenaristikalaager 05.08.2013
Alustab Kinoonude stsenaariumiklubi 20.12.2012
"Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne" esilinastub 31. augustil Tartus 13.08.2012
Tartus taas video- ja filmiring 23.01.2012
"BĂ€ndid purki" DVDd 10.11.2001 kell 18 GenKlubis 06.11.2011
PÔnevuskomöödia vÔtted tehtud 02.10.2011
BĂ€ndid purki 10.04.2011
Kinoonud uues stereofilmi projektis 11.03.2011
BÀndid purki projekti tutvustuspÀev 10.04.2011
Üleskutse: saatke lugusid oma sekeldustest elektroonikaga! 18.01.2011
Kinoonude koduleht uueneb 13.11.2010

Viimased uudised

Alustab Kinoonude stsenaariumiklubi

2013 jaanuaris hakkab Tartus koos kÀima Kinoonude stsenaariumiklubi.

Kl...

"Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne" esilinastub 31. augustil Tartus

Kinoonude viimane film "Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne" esilinastub Eesti Rahv...

Tartus taas video- ja filmiring

Kinoonude filmiring on noortele vanuses 16-26, kes tahavad ise filme vÔi videoi...

Viimased uudised blogis

Üleskutse kőigi maade Kinoonudele

90-second film competition at Encounters

Luna Fest